bra pris på slutstäd i lidköping

Vad är ett slutstäd och vad städas under en slutstädning?

Har du funderingar gällande slutstäd? Om du är en framtida hyresgäst, skulle du vilja veta att du kommer till en ren och välfungerande fastighet. På de flesta platser är det ett måste att fastigheten ska vara ren innan en ny hyresgäst flyttar in. Men hyresgästerna förväntas också hålla fastigheten ren under hyresperiod. En mer grundlig slutstädning görs ett tag innan nuvarande hyresgäst flyttar ut.

Fastighetsägare har rätt att få tillbaka sin egendom i dess ursprungliga skick. Och av denna anledning måste nya hyresgäster ibland betala för en så kallad deposition. Om det behövs reparations- eller städtjänster när hyresgästerna flyttar ut, kommer fastighetsägaren att dra avgifterna från dessa pengar. Om hyresgäster däremot återlämnar huset i gott skick har de rätt till att få tillbaka alla depositionspengar.

För att ta itu med denna fråga har städföretag infört en städtjänst som kallas slutstäd. Städtjänster i slutet av en uthyrning anlitas för att göra en grundlig rengöringstjänst från tak till golv för det hyrda hemmet. Denna typ av rengöringstjänst är prisvärd och kommer att säkerställa att hyresgästerna får tillbaka depositionen. Kontakta de bästa städfirmorna i Lidköping för att på offertförslag.

Vilka rengöringstjänster erbjuds i ett slutstäd?

Städtjänster vid slutet av hyresavtalet inkluderar

  1. Rengöring av alla rum, från tak till golv
  2. Borttagning av skadedjur och mögel
  3. Städning av uppfart, trädgård och uteplats
  4. Rengöring av fönster, väggar och dörrar
  5. Rengöring av mattor (med exempelvis ånga)
  6. Borttagning av skräp

Vissa andra områden för städning på fastigheten, som rensning av stuprännan, är hyresvärdens ansvar.

Varför är slutstädning viktigt?

Mer än 50 % av tvister gällande depositionen uppstår på grund av otillräcklig rengöring. Depositionen motsvarar ibland upp emot sex månaders hyra, vilket är ett betydande belopp och hyresgästerna vill förstås verkligen inte förlora den summan. Och på liknande sätt kommer en hyresvärd inte att tolerera att hyresgästen återlämnar fastigheten i dåligt skick.

Om hyresgästen inte städar eller anställer någon för att göra det, kommer hyresvärden att hyra ett företag och avgiften dras då från depositionen. Och hyresvärden kommer att anställa ett företag som erbjuder den bästa servicen utan att bry sig på samma sätt om budget eftersom det kommer att betalas ur hyresgästens ficka. Detta leder till många tvister. Dessa problem kan lösas om hyresgästen själv använder sig av en slutstädningstjänst. De är experter och tillhandahåller bästa service för att se till att både hyresgästen och hyresvärden är nöjda.

Varför ska du anlita en städfirma och inte göra slutstädningen själv?

  • Rengöringsprodukter är skadliga och måste hanteras försiktigt. Att åka på en allergisk reaktion är lätt.
  • Du kan spara tid
  • Din städning kommer inte att vara lika bra som experternas
  • Ett städföretag kommer att ha all nödvändig rengöringsutrustning och produkter. Du behöver inte spendera massa pengar på sådana aspekter.

Innan du flyttar till en ny plats, kontrollera noga för att se till att det inte finns några skador på fastigheten. Om du känner att vissa reparationer behövs, för detta vidare till hyresvärden.