tips för bäst hemstäd

Hemstäd – Tips för det bästa sättet för att städa ett hem

Innan du ens börjar ett ordentligt hemstäd behöver du lägga en tydlig städplan. När du väl har gjort ett städschema med korrekt planering så är städning mycket enkelt. Följ dessa bra städtips och lägg till din egna touch så kommer du hitta det bästa sättet att städa ditt hem så att det blir fläckfritt. Just det, innan du börjar, sätt på lite musik så att du kommer i städstämning! Personligen gillar jag att slänga på lite gamla klassiker från Motown med Diana Ross och The Supremes på min skivspelare innan jag börjar städa huset.

Bästa sättet för hemstäd

Börja med att röja upp i hemmet. Börja med att ställa dig mitt i vardagsrummet och titta runt. Allt som ligger i vägen på soffbord, soffan och stolar behöver flyttas undan och sättas på sina platser. Det är viktigt att du får röjt undan prylar innan du sätter igång med att städa. När du plockar undan saker får du också en överblick över dina förvaringsutrymmen. Garderober och rum som gästrum samlar snabbt på sig en massa onödiga saker som du kan donera bort eller ge till en second hand butik.

Tips för när du moppar

Börja i ena änden med dammvippan och damma från toppen till botten. Damma av bokhyllor, möbler, TV, ljudsystem, ljusarmaturer, takfläktar och glöm inte att få bort all spindelväv. Upprepa den här proceduren genom hela ditt hem och arbeta dig från ena sidan till andra.

Moppa, sopa och dammsuga golven

Rengöra golven är nästa uppgift på listan vid hemstäd. Än en gång är det viktigt att du rör dig från ena sidan till andra sidan när du dammsuger mattor och golv. Kom ihåg att skölja av moppen ofta när du moppar stora ytor, minst en gång per 4 kvadratmeter som du torkar av. Glöm inte att moppa badrumsgolven och att dammsuga mattor i badrummet.

Polera och vaxa trämöbler om det var länge sedan du underhöll dem.

Hemstädning av badrum

Börja med att ta bort alla mattor och soptunnor som kan finnas där inne. Börja med badkaret eller duschen och spola av med varmt vatten. Om det finns kakelfogar bör du applicera fogrengörare och låta det verka i ett par minuter. Använd ett allrengöringsmedel för att spreja ner alla ytor i badrummet förutom toaletten. Med allrengöring rengör du duschväggarna och dörren, torka sen av fogarna. Nu torkar du av alla ytorna och använder fönsterputs för att rengöra speglar och polera kranar. Efter det desinficerar du toaletten, moppar golven och lägger sen tillbaka mattorna.

Hemstädning av sovrum

Dina sovrum borde redan vara ganska rena efter att du dammat av allting och röjt undan alla saker som låg där. Men se till att byta lakan då det nu är ett ypperligt tillfälle att göra det.

Tips för att rengöra köket

Börja med skåpen och arbeta dig ner mot köksytorna och torka av allting. Stora maskiner som kylskåpet och ugnen behöver torkas av ordentligt. Rengör ordentligt på insidan av mikrovågsugnen. Skrubba och rengör diskhon med varmt vatten och rengöringsmedel. Skölj av och torka rent. Sopa och moppa köksgolvet för att avsluta.

Rengöring av fönster

Med en flaska fönsterputs och en tidning kan du rengöra alla fönster. Använd fönsterputsen sparsamt och gnugga ordentligt när du rengör fönstren för att se till så du inte får några ränder. Persienner kan du rengöra med varmt vatten och allrengöringsmedel. Använd en mjuk trasa och torka av dem försiktigt, se till så du får bort allt rengöringsmedel när du är färdig.

Summering av bästa sättet av städa huset

Det var det hela, detta är bästa sättet att städa ett hus. Nu kan du ta ett steg bakåt och se dig omkring för att njuta av ett fläckfritt hem!

Planering och schemaläggning är avgörande för att se till så ditt hem alltid är rent och sanitärt. För folk som har upptagna liv så är det bäst att anlita en lokalt städföretag i Lidköping med bra omdöme som tar hand om alla de saker som krävs för att få ett rent hem.