Hur får man bort mögel på betong?

Få bort fuktskador och mögel på betong

Vattenstoppare och andra fuktavgränsare är oftast installerad under betonggrunden, men dessa kan ändå slitas ut och bli för gamla med tiden. De kan också delvis sluta fungera eller helt gå sönder i extrema fall. Om vatten eller fukt kommer in i grunden på betongväggar och golv finns det en risk att mögel och mögelsvamp kan börja växa.

Så får du bort mögelangrepp och svamp från betong

Ingen vill ha mögel växande någonstans i deras fastighet och därför bör man ta till handling sekunden man märker att det finns. Att stoppa mögelväxten i tid kan minska kostnaden för lagningar, upprustningar och ombyggnationer. Fortsätt läsa och lär dig hur du kan få bort mögel från betonggolv, väggar och andra betongytor.

Få bort mögel från betong

Sättet man tar bort mögel från betong är rätt så enkelt och okomplicerat; men det kräver dock en hel del manuellt arbete. Var beredd på att få svettas lite när du ska börja med att skrubba bort möglet från betongen. Arbetet kräver inte så många verktyg heller, utan du behöver endast en hård skrubborste, blekmedel, rent vatten och rejäla skyddshandskar som motstår väta. Blanda blekmedlet och det kalla vattnet (en del blekmedel till fyra delar vatten) och häll generöst på blandningen på de berörda områdena. När området med mögel fått lega i blöt ett tag använd skrubborsten och skrubba hårt tills du får bort möglet från betongytan.

När du har skrubbat klart på ytan låt då blekmedlet och vattnet få blötlägga ytan ytterligare i några timmar, det är storleken på angreppet som avgör tiden. Avsluta med att skölja området väl med rent vatten. Använd rumstempererat eller kallt vatten för att undvika framtida mögelattacker. Värme, fukt och skugga är allt som krävs för att mögel och mögelsvampar ska börja vilja växa.

Högtryckstvätt mot möglet

Det bästa vore om du kunde använda en högtryckstvätt för att skölja bort blekmedlet eftersom trycket på vattnet gör underverk med att skölja bort alla eventuella mögelpartiklar. Om du inte vill hantera blekmedel eller inte vill blanda till det egna medlet själv, så kan du köpa ett mögeldödande medel för ändamålet på affären istället. Kom ihåg att dessa affärsköpta medel får samma resultat i slutändan och kräver samma arbete av dig.

För allvarligare angrepp av mögel är det bäst att anlita professionell hjälp som kan erbjuda säkra metoder för att få bort ditt mögel. Det är inte säker att be din vaktmästare i dessa svåra fall. Denna typ av mögelborttagning kräver professionella verktyg, särskild utbildning och komplicerade tekniker. Proceduren kan innehålla inspektion, rengöring och borttagning, hygieniska rutiner, testningar, försäkringar och mycket annat. Du vill nog inte utsätta din investering för onödiga risker och framförallt utsätta någons hälsa för direkt fara. En riktigt mögelbortagning är oerhört viktig för att skydda fastighetens värde, säkerhet och attraktion. Kontakta vår städfirma i Lidköping för mer information.